Szandaszőlősért Egyesület

Szolnok Szandaszőlősért Egyesület

CSSP-TARGYALKOTO-2018-B-0030

Pályázati azonosító: CSSP-TARGYALKOTO-2018-B-0030
Projekt címe: Alkotóház kialakítása felújítással – a népi kultúra értékmentése Szandaszőlősön
Projekt időtartama: 2018. 07.01 – 2019.06.30
Támogatási igény: Épületfelújítás
Megítélt összeg:  4.000.000 Ft

 

A korábbi szolgálati lakás alkotóházzá alakítása, felújítása megtörtént, a csökkentett költségvetés ellenére a leglényegesebb tervek megvalósultak.

Az infrastrukturális és fejlesztési program végrehajtásával a pályázat hozzájárult a városrész népi kultúrájának felkutatásához, megőrzéséhez, az idősebb korosztály autentikus tudásának átörökítéséhez a fiatal korosztály számára, a népi mesterségek közül kiemelten a fazekasság megismerését fazekas mestertől. A beruházással megteremtettük ennek teljes feltételrendszerét. Az elkészült esztétikus, biztonságos, a lakókörnyezetbe jól illeszkedő alkotóház motiváló hatással bír minden korosztály számára. A támogatás lehetővé tette, hogy az alkotóház létrejöhessen. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy szükség van egy ilyen céllal működő közösségi térre.

Az energiatakarékosság érdekében a régi nyílászárók bontása- cseréje, a szigetelés, a külső foglalkoztató betonalapja elkészült. A balesetmentesség érdekében az épület körüli járda bontásra került és új járda épült. Az igényelt összegből készült el a polcrendszer, amely tárolásra, kiállításra is alkalmas.

Önerőből elkészült az épület előtti fedett terasz, egy anyagokat – eszközöket tároló veremrész, a külső környezet fenntartására a fúrott kút.

A tereprendezés legfőbb szempontja a városrész központjához méltó külső környezet, a tájházi jelleg megőrzése volt.

Updated: 2019-07-16 — 11:38

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 5 =

Szandaszőlősért Egyesület © 2015 Frontier Theme