Szandaszőlősért Egyesület

Szolnok Szandaszőlősért Egyesület

Beszámoló

   

BESZÁMOLÓ

a Szandaszőlősért Egyesület NTP-KKI-16-0344 Drámázz kreatívan! projektjéről

Projektünket 2017. június 2-án zártuk eredményesen. A program helyszíne a Szandaszőlősi Művelődési Ház volt, illetve néhány alkalommal a helyi általános iskola.

Célként határoztuk meg azoknak a tehetséges gyerekeknek az összefogását, akik a manuális tárgyalkotó és drámapedagógiai művészeti ágakban tehetségesek, számukra bemutatkozási és fejlődési lehetőséget biztosítottunk.

A foglalkozássorozat fontos része volt, hogy ötvözni kívántuk a vizualitást, a kreatív foglalkozásokat a drámapedagógiai elemekkel, melyet első ízben valósítottunk meg ilyen módon. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy nagyon népszerű volt a program, a gyerekek örömmel vettek részt mind a tárgyalkotásban, mind a színpadi szereplésben és az azokat megelőző próbafolyamatban.

A különböző képességek integrálását céloztuk meg, amihez a csoport valamennyi tagját meg kellett ismerni. A műhelymunka alkalmával a résztvevők kézműves tárgyalkotó tevékenységeket végeztek, illetve drámapedagógiai ismereteket kaptak a foglalkozássorozatban.

Új ismereteket szereztek a szituációs játékok, drámapedagógiai módszerek alkalmazásával, így adottságaikra épülő tehetségfejlesztést valósítottunk meg. A csoportos játékok képességeiket, készségeiket fejlesztette.

A közös színházlátogatás és a bemutató előadásra való készülés csapattá kovácsolta a gyerekeket, a közös élményszerzés nagy lendületet adott a csoportnak.

Szandaszőlősért Egyesület © 2015 Frontier Theme