Szandaszőlősért Egyesület

Szolnok Szandaszőlősért Egyesület

Fazekasság alapjai Szandaszőlősön

 

 

 

2022.03.29. 12:30

A fazekasság alapjaival ismerkedhetnek meg a fiatalok Szandaszőlősön

Egyedülálló kiállítás nyílt a napokban a Szandaszőlősi Művelődési Házban. Az általános iskolás diákok keze munkáját dicsérő alkotások a városrész Alkotóházában születtek. Az itt zajló szakköri életről a Szandaszőlősért Egyesület elnöke osztotta meg gondolatait hírportálunkkal.

https://www.szoljon.hu/helyi-kultura/2022/03/a-fazekassag-alapjaival-ismerkedhetnek-meg-a-fiatalok-szandaszoloson

Hegyiné Mladoniczki Éva elmondta, egyesületük tíz évre kapott lehetőséget arra, hogy üzemeltessék a helyi általános iskola szomszédságában álló házat, melyet egy pályázatnak köszönhetően újítottak fel. A helyreállítás révén olyan állapotba hozták az intézményt, hogy az immár negyedik éve kerámia foglalkozásoknak ad otthont.

Az udvaron az elmúlt időszakban egy szabadtéri foglalkoztatót, kemencét építettünk, füvesítettünk. A ház berendezését fazekas eszközökkel bővítettük. Általában olyan használati tárgyakat készítenek a zömmel felsős diákok, amelyek népi kultúránk sajátos tárgyai– taglalta az egyesület elnöke, aki szerint az alkotóház legfontosabb célja, hogy a fazekasság iránt érdeklődő fiatalok kreatív és tartalmas elfoglaltságot találjanak maguknak.

Hegyiné Mladoniczki Éva hozzátette, egy-egy szakköri alkalom 90 perces, melyeken 3-5 fiatal vesz részt. A szokásos alkalmakon túl pedig nyaranta alkotótáborokat szerveznek a helyszínen.

Mostani kiállításukat április negyedikéig láthatja a közönség.

Updated: 2022-11-22 — 14:11

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − tizenegy =

Szandaszőlősért Egyesület © 2015 Frontier Theme